het onderzoek

Over het onderzoek

Hieronder lees je meer informatie over de Lieve Seks of Sexy Liefde partner studie.

Doel van het onderzoek

Het doel van dit onderzoek is om beter te begrijpen hoe liefde en seksualiteit met elkaar samenhangen in intieme relaties van jongvolwassenen. Hiervoor verzamelen we verschillende soorten onderzoeksgegevens van jonge koppels (die een romantische relatie hebben met elkaar) van 18-27 jaar. Met deze onderzoeksgegevens onderzoeken we hoe positieve en negatieve ervaringen met liefde en seks met elkaar zijn verweven, en samenhangen met vriendschappen en algemeen welzijn.

Gang van zaken tijdens het onderzoek

Dit onderzoek is zodanig opgezet dat we deelnemers (jonge koppels) gedurende langere tijd volgen. Dit doen we om gegevens te verzamelen over de tijd heen, waarmee we ontwikkelingen kunnen onderzoeken. Daarnaast zullen we verschillende soorten onderzoeksgegevens verzamelen. Om dit te doen, bestaat het onderzoek uit 4 onderdelen. Lees hier meer over op de pagina Deelnemen.

Onderzoekers

Het LSSL project wordt uitgevoerd door onderzoekers van de Erasmus Universiteit Rotterdam

Onderzoeksperiode

2018-2022

Doelgroep

Heteroseksuele liefdeskoppels (m/v) tussen de 18-27 jaar

Financiering

Dit onderzoek wordt gefinancierd met een Veni-subsidie van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO)

Ontwikkeling over tijd

In dit onderzoek volgen we deelnemende liefdeskoppels gedurende langere tijd om ontwikkelingen kunnen onderzoeken.

Multi-methode onderzoek

Daarnaast verzamelen we verschillende soorten onderzoeks-gegevens om diverse aspecten van de ontwikkelingen te bestuderen.

Vrijwillig & privé

Deelname aan dit onderzoek is geheel vrijwillig. Alle onderzoeksgegevens worden geanonimiseerd verwerkt en blijven volstrekt vertrouwelijk.

De meeste jongeren seks hebben binnen de context van een romantische relatie?

Veel jongeren geven aan dat verliefd zijn en een relatie hebben belangrijke factoren zijn in hun beslissing om seks te hebben.

Het meeste wetenschappelijke onderzoek kijkt naar OF romantische relaties OF seksualiteit. We weten nog weinig over de rol die liefde en seks samen spelen in het welzijn van jongeren.

VOORTGAng

Het LSSL project gaat binnenkort van start. Hou deze website in de gaten om op de hoogte te blijven van de voortgang van het onderzoeksproject en voor nieuwe onderzoeksresultaten!  

Close Menu