het onderzoek

algemene informatie Over het LSSL PROJECT

Doel van het onderzoek

Het doel van dit onderzoek is om beter te begrijpen hoe liefde en seksualiteit met elkaar samenhangen in intieme relaties van jongvolwassenen. Hiervoor verzamelen we verschillende soorten onderzoeksgegevens van jongvolwassenen (18-28 jaar) die een relatie hebben. Met deze onderzoeksgegevens onderzoeken we hoe positieve en negatieve ervaringen met liefde en seks met elkaar zijn verweven, en samenhangen met vriendschappen en algemeen welzijn.

Gang van zaken tijdens het onderzoek

Dit onderzoek is zodanig opgezet dat we deelnemers (jongvolwassenen en jonge koppels) gedurende langere tijd volgen. Dit doen we om gegevens te verzamelen over de tijd heen, waarmee we verschillende ontwikkelingen kunnen onderzoeken. Daarnaast zullen we diverse soorten onderzoeksgegevens verzamelen. Om dit te doen, bestaat het onderzoek uit verschillende onderdelen. Lees hier meer over op de pagina Deelnemen.

Hieronder lees je meer informatie over de LSSL partnerstudie en de LSSL dagboekstudie.

Onderzoekers

Het LSSL project wordt uitgevoerd door onderzoekers van de Erasmus Universiteit Rotterdam

Onderzoeksperiode

2018-2022

Doelgroep

Jongvolwassenen in een partnerrelatie (m/v) tussen de 18-28 jaar

Financiering

Dit onderzoek wordt gefinancierd met een Veni-subsidie van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO)

Over de lssl partnerstudie

Doel van het onderzoek

Het doel van de LSSL partnerstudie is om beter te begrijpen hoe liefde en seksualiteit met elkaar samenhangen in intieme relaties van jongvolwassenen. Met de verzamelde onderzoeksgegevens onderzoeken we hoe positieve en negatieve ervaringen met liefde en seks met elkaar zijn verweven, en samenhangen met vriendschappen en algemeen welzijn.

Gang van zaken tijdens het onderzoek

In de LSSL partnerstudie volgen we deelnemers (jonge koppels) gedurende langere tijd: 1,5 jaar. Dit doen we om gegevens te verzamelen over de tijd heen, waarmee we verschillende ontwikkelingen kunnen onderzoeken. Hiervoor verzamelen we diverse soorten onderzoeksgegevens. Om dit te doen, bestaat het onderzoek uit 4 onderdelen. Jongvolwassenen tussen 18-28 jaar die een partnerrelatie hebben met elkaar kunnen gezamenlijk deelnemen aan de LSSL partnerstudie. Deelname van de partner is dus een voorwaarde voor eigen deelname. Lees hier meer over op de pagina Deelnemen.

Over de lssl dagboekstudie

Doel van het onderzoek

Het doel van de LSSL dagboekstudie is om beter te begrijpen hoe dagelijkse ervaringen met liefde en seksualiteit samenhangen met elkaar, en met het algemene welzijn van jongvolwassenen. We onderzoeken bovendien hoe deze dagelijkse ervaringen samenhangen met de huidige omstandigheden rondom het Corona-virus. 

Gang van zaken tijdens het onderzoek

In de LSSL dagboekstudie volgen we deelnemers (jongvolwassenen) gedurende langere tijd: 3 weken (21 dagen). Dit doen we om gegevens te verzamelen over de tijd heen, waarmee we verschillende ontwikkelingen kunnen onderzoeken. Hiervoor verzamelen we onderzoeksgegevens door middel van een dagboek-app. Alle jongvolwassenen tussen 18-28 jaar die een partnerrelatie hebben kunnen individueel deelnemen aan de LSSL dagboekstudie. Deelname van de partner is dus geen voorwaarde voor eigen deelname. Lees hier meer over op de pagina Deelnemen.

8-9u: Goedemorgen! De LSSL ochtend-vragenlijst staat voor je klaar! 

 

12-13u: Goedemiddag! De LSSL middag-vragenlijst staat voor je klaar!

 

19-20u: Goedenavond! De LSSL avond-vragenlijst staat voor je klaar!

Ontwikkeling over tijd

In dit onderzoek volgen we deelnemende jongvolwassenen & liefdeskoppels gedurende langere tijd om ontwikkelingen in hun relatie en welzijn kunnen onderzoeken.

Multi-methode onderzoek

Daarnaast verzamelen we verschillende soorten onderzoeks-gegevens om diverse aspecten van deze ontwikkelingen te bestuderen.

Vrijwillig & privé

Deelname aan het LSSL onderzoek is uiteraard geheel vrijwillig. Alle onderzoeksgegevens worden geanonimiseerd verwerkt en blijven volstrekt vertrouwelijk.

De meeste jongeren seks hebben binnen de context van een romantische relatie?

Veel jongeren geven aan dat verliefd zijn en een relatie hebben belangrijke factoren zijn in hun beslissing om seks te hebben.

Het meeste wetenschappelijke onderzoek kijkt naar OF romantische relaties OF seksualiteit. We weten nog weinig over de rol die liefde en seks samen spelen in het welzijn van jongeren.

VOORTGAng

In 2019 is de dataverzameling voor de LSSL partnerstudie gestart. Er doen in totaal 29 liefdeskoppels (58 jongvolwassenen) mee. Hieronder is de eerste nieuwsbrief te vinden over de voortgang van de LSSL partnerstudie

Binnenkort start ook de LSSL dagboekstudie. Hiervoor zoeken we nog deelnemers en kun je je nog aanmelden! Lees hier meer over op de pagina Deelnemen.

Hou deze website in de gaten om op de hoogte te blijven van de voortgang van het LSSL onderzoeksproject en voor nieuwe onderzoeksresultaten! Je kunt je ook aanmelden voor de mailinglist

Close Menu