veelgestelde vragen

FAQ's over het lssl project

A: Uit onderzoek is gebleken dat het verloop van de relationele en seksuele ontwikkeling voor hetero-/homo-/lesbische/bi-jongeren soms deels anders verloopt. Om die vergelijkingen te kunnen maken zouden er veel meer stellen nodig zijn discover more here. Dit is helaas niet mogelijk vanwege de omvang van dit onderzoek. Daarom hebben we de keuze moeten maken voor een relatief homogene (gelijke) relatie-doelgroep. Wel vinden we het ontzettend belangrijk dat dit onderzoek wordt herhaald met jongvolwassenen in een same-sex relatie. Deze mogelijkheid worden momenteel verkend in overleg met collega-onderzoekers.

A: Deelname aan dit onderzoek is stapsgewijs verspreid over een periode van 1 jaar. In deze periode wordt je 1x geïnterviewd (dit kan bij jou thuis), vul je op verschillende manieren vragenlijsten in (allemaal digitaal), en wordt er 1x een gespreksobservatie gedaan (in het lab in Rotterdam of bij jullie thuis). Zie ook https://lsslproject.nl/deelnemen/ In ruil voor jullie tijdsinvestering ontvangen alle deelnemers een vergoeding t.w.v. €35,- Daarnaast verloten we toffe goodiebags en leuke activiteiten. Bovendien dragen jullie bij aan belangrijk en vernieuwend wetenschappelijk onderzoek. #liefdevoordewetenschap

A: Jullie hoeven maximaal 1x naar het lab van de Erasmus Universiteit in Rotterdam te komen voor de gespreksobservatie. Hiervoor worden natuurlijk alle reiskosten vergoed. Mocht dit niet mogelijk zijn voor jullie, dan kan de gespreksobservatie ook bij jullie thuis plaatsvinden.

A: De minimumleeftijd is 18 jaar. Maar als je bij aanvang van het onderzoek een paar jaar ouder bent (max. 29 jaar), is dit geen probleem. Je kunt je dan gewoon aanmelden door een mail sturen naar lssl@essb.eur.nl

A: Ja! Zie het antwoord op de vorige vraag.

A: We hopen het natuurlijk niet, maar het kan gebeuren. In dit geval kunnen allebei de partners nog steeds individueel meedoen met het onderzoek ed-oesterreichische.at. Dit is afhankelijk van het moment in het onderzoeksjaar waarop de relatiebreuk plaatsvindt, en gebeurt uiteraard in overleg tussen de hoofdonderzoeker en de deelnemers.

Load More

Close Menu