Wij zoeken DEELNEMERS!

lssl partnerstudie

In 2019 is de dataverzameling voor de LSSL partnerstudie gestart. Er doen in totaal 29 liefdeskoppels (58 jongvolwassenen) mee. Hieronder kun je meer lezen over de gang van zaken tijdens deze studie. Voor dit deel van het onderzoek zoeken we geen nieuwe deelnemers meer. 

lssl dagboekstudie

Voor de LSSL dagboekstudie zoeken we nog jongvolwassenen die mee willen doen. Ben jij tussen 18-28 jaar, heb je momenteel een relatie en lijkt het je leuk om mee te doen met dit bijzondere wetenschappelijke onderzoek? Dat kan! Hieronder kun je meer lezen over de gang van zaken tijdens de LSSL dagboekstudie

samengevat: Wat houdt deelname aan de LSSL partnerstudie in?

1x Interview

Beide partners worden eenmalig thuis
individueel geïnterviewd

(duur: ±1 uur)

3x vragenlijst

Beide partners vullen
drie keer korte
online vragenlijsten in

(duur: ±0,5 uur)

3 weken dagboek

Beide partners beantwoorden 's ochtends & 's avonds een aantal hele korte vragen

(duur: ±5 minuten)

Je kunt nog meedoen met de losse LSSL dagboekstudie. Lees hieronder meer informatie.

1x observatie

Korte gesprekken tussen partners & vrienden worden eenmalig gefilmd

(duur: ±1 uur)

Hoe werkt deelname aan de lssl partnerstudie?

In totaal duurt deelname aan dit onderzoek 1,5 jaar. Gedurende deze periode zul je aan 4 delen meedoen:

1x Interview

Aan het begin van het onderzoek (maand 1) wordt met beide partners een individueel interview gehouden, om hun eigen relatiegeschiedenis in kaart te brengen. Het interview wordt gehouden door een getrainde interviewer, en duurt ±1 uur.

3x Vragenlijst

Gedurende het onderzoek (maand 1, 6 en 18) vullen beide partners drie keer een korte online vragenlijst in, met tussenpozen van enkele maanden. De vragenlijsten (±30 min) worden individueel ingevuld en bevatten vragen over: achtergrondgegevens, gezinsachtergrond, persoonlijke eigenschappen, fysiek/mentaal/sociaal welzijn, en vragen over de gezamenlijke partnerrelatie (verschillende aspecten van liefde en seksualiteit).

Tussen de drie vragenlijsten in doen we twee verdiepende studies:

1x Dagboek

In de eerste verdiepende studie beantwoorden beide partners gedurende 21 dagen drie keer per dag een paar hele korte vragen (±5 min)één keer in de ochtend en één keer in de avond (ongeveer maand 12). Het gaat om enkele hele korte vragen over de partnerrelatie en de individuele beleving daarvan. Deze worden gemakkelijk verstuurd en beantwoord via een smartphone-app . Met de verzamelde dagboek-gegevens kijken we naar dagelijkse gebeurtenissen, interacties en beleving in de partnerrelatie.

1x Gespreksobservatie

De tweede verdiepende studie bestaat uit het observeren van korte gesprekjes tussen 2 typen duo’s: (1) de twee relatiepartners met elkaar; (2) elke partner apart met zijn/haar beste vriend(in). De gesprekjes gaan over verschillende algemene onderwerpen en onderwerpen die te maken hebben met relaties en seksualiteit (±20 min per duo). Van de gesprekken zullen video-opnames worden gemaakt, zodat het beeldmateriaal kan worden gebruikt voor het verdere onderzoek. Dit onderdeel kan plaatsvinden in het Love Lab van de Erasmus Universiteit Rotterdam, of -als dat makkelijker is- gewoon bij jullie thuis (ongeveer maand 16).

HOE ZIET 1,5 JAAR DEELNAME  ERUIT?

Maand 1 (START)

Interview & 1e online vragenlijst

Maand 6 

2e online vragenlijst 

Maand 12

Dagboek

Maand 16

Gespreksobservatie

Maand 18 (EIND)

3e online vragenlijst 

samengevat: Wat houdt deelname aan de LSSL dagboekstudie in?

1x aanmelden


(1) installeer de Ethica app
(2) 3x per dag digitale oproep
(3) hele korte vragenlijsten

ochtend


21 dagen
tussen 8-9u
(duur: ±5 minuten)

MIDDAG


21 dagen
tussen 12-13u
(duur: ±5 minuten)

AVOND


21 dagen
tussen 19-20u
(duur: ±5 minuten)

Hoe werkt deelname aan de lssl dagboekstudie?

In totaal duurt deelname aan de LSSL dagboekstudie 3 weken (21 dagen). Gedurende deze periode zul je drie keer per dag een hele korte online vragenlijst invullen (±5 min)één keer in de ochtend, één keer in de middag, en één keer in de avond. Het gaat telkens om enkele hele korte vragen over jouw welzijn, jouw partnerrelatie en jouw individuele beleving van de relatie en seksualiteit. Deze vragen worden gemakkelijk verstuurd en beantwoord via een smartphone-app. Met de verzamelde dagboek-gegevens kijken we naar dagelijkse gebeurtenissen, interacties en beleving in jouw leven en jouw partnerrelatie.

Meedoen?

Dat kan in een paar gemakkelijke stappen:

1.) Lees de informatie voor deelnemers.

2.) Installeer de Ethica app. Lees hier hoe dat werkt.

3.) Meld je aan voor de LSSL dagboekstudie.  

HOE ZIET 3 WEKEN DEELNAME ERUIT?

Ochtend

Oproep & vragen beantwoorden tussen 8 – 9 uur

Middag

Oproep & vragen beantwoorden tussen 12 – 13 uur

Avond

Oproep & vragen beantwoorden tussen 19 – 20 uur

jouw privacy

Uiteraard garanderen wij jouw privacy tijdens en na het onderzoek. Alle verzamelde onderzoeksgegevens worden beveiligd opgeslagen en blijven volstrekt vertrouwelijk. Het onderzoeksteam werkt met anonieme identificatiecodes, namen worden nergens genoemd. De onderzoeksgegevens die worden gebruikt zijn daardoor niet te herleiden naar de deelnemers. Lees ook de privacyverklaring.

Deelnemen = Vrijwillig

Deelname aan dit onderzoek is natuurlijk geheel vrijwillig. Dit geldt voor beide studies (de partnerstudie en de dagboekstudie) en in het geval van de partnerstudie natuurlijk ook voor beide partners en de deelnemende beste vriend(inn)en. Deelnemers kunnen hun medewerking aan het onderzoek te allen tijde stoppen, zonder opgaaf van redenen en zonder gevolgen.

Vergoeding

Omdat we deelname aan dit bijzondere onderzoek zeer op prijs stellen, ontvangen alle deelnemende partners van de partnerstudie een vergoeding t.w.v. €35 p.p. Ook de deelnemende vriend(inn)en ontvangen voor de gespreksobservatie (onderdeel 4 van het onderzoek) een vergoeding t.w.v. €15 p.p. Daarnaast verloten we awesome goodiebags! Dit laatste doen we ook in de dagboekstudie.

Meer informatie of aanmelden voor de LSSL dagboekstudie?

Vul hieronder jouw gegevens in als je meer informatie wilt ontvangen over deelname aan de LSSL dagboekstudie of als je jezelf hiervoor wil aanmelden. Na ontvangst van de gegevens nemen we zo snel mogelijk contact met je op.

Aangemeld, maar toch van gedachten veranderd? Geen probleem. Je hebt te allen tijde het recht om je deelname te annuleren. 

Wij gaan zorgvuldig om met jouw privacy. Lees daarover meer in onze privacyverklaring.
Close Menu